La români, depresia e mai frecventă decât diabetul

Prevalența episodului depresiv major la români este de 21% pe durata întregii vieți, se arată în primul studiu legat de frecvența depresiei în România, elaborat de Liga Română de Sănătate Mintală, pe un eșantion de 2.400 de respondenți. Prin comparație, prevalența diabetului este de doar 8,4%, pe aceeași perioadă.

„Deși depresia este mai frecventă decât diabetul în rândul populației din România, la noi în țară nu există încă un program național de subvenționare a costurilor tratamentului pentru această boală,” a declarat Dr. Bogdana Tudorache, medic primar psihiatru în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia din București, citată de MedLive.

Depresia este de două ori mai frecventă în rândul femeilor decât în cel al bărbaților, a mai arătat acelaşi studiu. La nivel mondial, depresia este a patra boală ca răspândire, iar specialiștii estimează că în 2020 va fi cea de a doua cauză de dizabilitate (după afecțiunile cardiovasculare).

„Depresia se poate vindeca, însă doar dacă pacienții se prezintă din timp la medicul specialist, respectă recomandările acestuia și beneficiază de un complet program terapeutic și psihoterapeutic,” a precizat dr. Cătalina Tudose, secretar general al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie.  Sursa: semneletimpului.ro

In afara terapiei medicale, Isus Hristos ofera inca o terapie care este cu mult mai eficienta ca orice alta terapie : “Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.” – Biblia, Evanghelia dupa Matei 11,28