Lăsaţi singuri acasă pentru un trai mai bun

Peste 81.500 de copii sunt afectaţi de plecarea părinţilor la muncă în străinătate, peste un sfert dintre ei au rămas fără niciun părinte şi peste 4.000 de minori au ajuns în sistemul de protecţie specială, rezultă din datele centralizate de ANPDCA.

Datele centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) arată că, la jumătatea acestui an, 61.374 de familii din România, cu 81.581 de copii, aveau cel puţin unul dintre părinţi plecat la muncă în străinătate.

Dintre acestea, în 15.675 de familii ambii părinţi sunt plecaţi din ţară, iar numărul total de copii rămaşi acasă care provin din aceste familii a ajuns la 21.319. 

Sursa: gandul.info

Vă amăgiţi singuri, dragi părinţi, şi vă chinuiţi copii, incălcaţi regulile cele mai simple ale familiei. Copii au nevoie de părinţii lor, de indrumările lor, de o plimbare cu ei, de a le citi o cărticică, de a le spune seara o poveste. Nu să-i crească strada, discoteca şi anturajele dubioase şi umplând, mai târziu rândurile unui tineret debusolat, fără credinţă si iubire.

 

Dumnezeu ne spune în Cuvântul Lui: “ Nu vă înşelaţi! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Ce seamănă omul, aceea va secera.”(Biblia, Galateni 6,7)

 

Dacă Dumnezeu are dreptate, ar însemna că şi voi ca părinţi veţi fi lăsaţi singuri atunci când veţi avea nevoie de copii voştri, de exemplu la bătrâneţe. Te-ai gândit vreodată, tu ca părinte, la acest lucru?