Țeluri, intenții, dorințe

Multor angajați li se stabilesc țeluri de către șeful lor, pe care trebuie să le îndeplinească în anul următor. Vor atinge oare aceste țeluri?

La început de an avem intenții bune. Cineva vrea să renunțe la fumat, un altul să practice mai mult sport. Vom putea pune în practică aceste intenții?

În pragul unui an nou avem dorințe. Dorim să rămânem sănătoși, să avem mai mult timp pentru noi și să fim fericiți. Care vise se vor împlini?

Multe intenții și dorințe rămân în necunoscut. Doar când se încheie anul, știm dacă a adus ce ne-am propus și am sperat. Trebuie să începem așa de nesiguri noul an? Nu! Dumnezeu cunoaște viitorul nostru. El știe ce va veni asupra noastră. Cu El putem merge bucuroși și siguri în anul următor. Dacă până acum am trăit fără El, legătura noastră cu El poate fi reglementată. Cum?

Mai întâi trebuie să fim conștienți de următoarea problemă: există o despărțire între noi și Dumnezeu. Așa este? Din nefericire, da! Cine ar putea să afirme că până acum nu a făcut niciodată ceva rău? Dumnezeu numește fiecare greșeală, păcat. Și păcatul ne desparte de El, pentru că El este sfânt. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată.

Există Cineva care poate anula această despărțire. Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit odinioară din cer pe pământ, pentru a muri la cruce pentru oameni păcătoși. Prin moartea Lui, El a făcut un pod peste această prăpastie adâncă. El este Calea înapoi la Dumnezeu. Fiecare om poate să aleagă această cale.

Primul pas este recunoașterea vinei noastre înaintea lui Dumnezeu, în timp ce Îi spunem în rugăciune tot ce am făcut greșit. Următorul pas este să credem că Isus Hristos a suportat judecata pentru păcatele noastre și de aceea nu mai suntem pedepsiți.

Cu încredere în El avem siguranța că Dumnezeu ne primește. Dacă problema vinei noastre este reglementată, despărțirea dintre noi și Dumnezeu este ridicată. Stăm acum într-o relație fericită cu El. Cu El putem să mergem încrezători în noul an.

Viața cu Dumnezeu are un nou țel. Noi suntem acum pe drum spre cer, unde vom locui odată veșnic la Dumnezeu. Într-o viață cu Dumnezeu avem alte intenții. Dorim să trăim spre bucuria și onoarea Lui. Isus Hristos ne dă putere pentru aceasta. Într-o viață cu Dumnezeu se împlinesc dorințele noastre după fericire adevărată, după pace interioară și după dragoste constantă.

Sursa:gbv.ro