La cruce

Era iarnă. Împrejurimile orașului Geneva (Elveția) erau învăluite în ceață deasă. Un turist dorea să vadă frumusețea împrejurimilor. Cineva l-a sfătuit să urce pe un munte înalt până la cruce. Acolo ceața dispăruse fără urmă. La cruce, soarele strălucea, iar omul a putut vedea toate împrejurimile orașului.

În confuzia care domnește în zilele noastre, în mijlocul orbirii lucrate de puterile răului în frunte cu diavolul, oamenii se chinuie în ceața păcatului și a necunoștinței față de Dumnezeu. În starea nenorocită în care se găsea omenirea, Mântuitorul a venit pe pământ să facă voia lui Dumnezeu, să îndepărteze păcatul jertfindu-Se pe Sine. Hristos a murit pentru noi pe cruce. Prin moartea Sa ispășitoare, Mântuitorul a împlinit tot ce era necesar pentru noi, cei păcătoși: Ne-a purtat păcatele și le-a îndepărtat o dată pentru totdeauna.

Ce a fost de fapt crucea? A fost punctul culminant al luptei dintre bine și rău, locul unde vrăjmașul cel vechi – diavolul – a fost biruit, locul unde Dumnezeu a fost glorificat. Pentru a înțelege bine lucrarea Mântuitorului trebuie să mergem la cruce, la crucea de pe Golgota și să o privim așa cum ne-o arată Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu.

 

Sursa: gbv.ro