Biblia - istoria vieții noastre

„În Biblie există istorisiri ciudate și chiar scandaloase“, spunea cineva căruia i-am recomandat să o citească. Este adevărat: mai ales în Vechiul Testament există multe istorisiri care sunt oricum, dar nu frumoase. Dar dacă nu ar fi acolo, atunci Biblia nu ar fi adevărată. Ea ne arată oamenii, așa cum îi vede Dumnezeu, fără mască, în spatele căreia așa de des se ascund. Omor, adulter, violență, slujire la idoli, minciună și înșelăciune – toate ne sunt arătate, pentru ca să nu ne înșelăm cu privire la răutatea inimii omenești. Dumnezeu ne spune întotdeauna adevărul. El vrea ca în imaginea puțin lingușitoare să recunoaștem aceeași natură păcătoasă care se găsește și în noi. Și chiar când este vorba de slujitorii Săi, nu lasă să treacă nimic cu vederea.

Cel mai mare rău, pe care îl relatează Biblia, este ce i s-a făcut Fiului iubit al lui Dumnezeu. El a venit pe pământ, pentru a face cunoscut dragostea lui Dumnezeu. Dar la cruce, respingerea lui Dumnezeu de către om a ieșit deplin la lumină.

Pe acest fundal întunecat se schițează istoria curată și fără pată a lui Isus, așa cum o relatează Evangheliile. Comportamentul Său, cuvintele și simțămintele Sale strălucesc la fiecare pas de-al Său. Aceasta este o istorie minunată, care strălucește peste imaginea tristă a neamului nostru omenesc! – Ar trebui să o citim mereu cu venerație.

 

Sursa: gbv.ro