Lecția dată de furnică

1. Furnica nu are „nici căpetenie, nici priveghetor, nici stăpân“ (Proverbe 6.7). Nimeni nu trebuie să o trezească dimineața sau să o oblige să-și înceapă lucrul. Nimeni nu-i supraveghează munca. Nimeni nu trebuie să-i gestioneze timpul de lucru sau să aibă grijă să fie punctuală. Ea se ghidează după standardele dăruite de Creatorul.

2. Furnica „își pregătește hrana vara și strânge de ale mâncării în timpul secerișului“ (Proverbe 6.8). Când toată lumea se plânge din cauza căldurii, furnica cea harnică se pregătește pentru iarna care va veni. Indiferent de condiții, furnica muncește. Apoi, în timp ce alții se zbat să supraviețuiască, ea se înfruptă din roadele muncii sale. „Privește și învață“, este sfatul lui Dumnezeu.

3. Furnica nu este un pierde-vară dezorganizat, care face lucrurile la întâmplare, care se învârte de ici-colo fără țintă, căutând ce să facă. Ea știe exact ce are de făcut, unde și cum să facă. Ea este mânată de un scop, concentrată, hotărâtă și de neoprit. Munca pentru furnică nu este o rușine, ci un mod de viață. Ce ființe dotate cu înțelepciune! Să ne uităm cu băgare de seamă la căile furnicilor și să ne înțelepțim!

Biblia ne spune: Du-te la furnică …, uită-te cu băgare de seamă la căile ei și înțelepțește-te! (Biblia, Proverbe 6,6)

 

Sursa: gbv.ro