Cât de solidă este teoria evoluţiei?

 

Francis Crick, unul din descoperitorii ADN-ului, a calculat posibilitatea ca 200 amino acizi să se formeze de unii singuri şi a ajuns la numărul 10 urmat de 260 de zero-uri! Acel număr este mai mare decât numărul estimat de atomi din întregul nostru sistem solar!

Marele astrofizicist Sir Fredrick Hoyle a calculat probabilitatea vieţii biologice dezvoltându-se de la sine, rezultând o valoare comparabilă cu 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,0 00,000,000,000,000 oameni orbi care ar rezolva toţi un Cub Rubik în exact acelaşi moment! Hoyle merge şi mai departe susţinând că viaţa formându-se de la sine ar fi mai puţin probabilă decât o tornadă care ar trece printr-un depozit de vechituri şi ar forma un avion 747!

Roger Penrose, care a contribuit la dezvoltarea teoriilor Găurii Negre, a estimat probabilitatea unui „big bang” care să formeze un univers ordonat ca fiind una la 100,000,000,000 la puterea 123. Ceea ce este similar cu probabilitatea ochirii unei ţinte de aproximativ trei centimetri, aflată în partea cealaltă a universului, sau cu probabilitatea ca prăjina săritorului la înălţime să rămână înfiptă timp de secole după săritură!

Într-adevăr, cei care sunt naturalişti convinşi – care cred că evoluţia explică originile noastre, fără nicio implicare din partea lui Dumnezeu – au de răspuns la câteva întrebări dificile. De exemplu, cum a ajuns la viaţă materia anorganică? Avem noi vreo dovadă concretă că acest lucru s-a întâmplat vreodată? Dacă observăm natura, vom înţelege că materia tinde să devină, în timp, dezorganizată (entropie). Dacă lumea a fost creată fără nicio intervenţie, cum a devenit materia atât de bine organizată de una singură? Oare haos + timp = ordine? Mai există, de asemenea, o mulţime de alte întrebări, dar acestea două se focalizează pe realitatea că viaţa din universul nostru este extrem de complexă şi de bine formată – mult prea complexă ca să se fi întâmplat fără o fiinţă inteligentă în spatele a toate. Această fiinţă inteligentă este cunoscută ca „Dumnezeu”.
 
Sursă: text preluat din “5 întrebări cruciale despre creştinism” – Tom Short, cu permisiunea editurii Lampadarul de Aur
Dacă doreşti să citeşti mai mult poţi comanda cartea aici: www.lampadaruldeaur.ro