China și politica „o familie, un copil”

China a schimbat recent tonul sloganelor legate de politică ei de ani de zile, prin care o familie nu poate avea mai mult de un copil. S-a schimbat doar tonul, nu și legea în sine.

Mass-media de stat a acuzat oficialitățile locale pentru că au venit cu fraze, cum ar fi: “Dacă nu te sterilizezi, casa ta va fi demolată”, sau “Îți vom ucide toată familia dacă nu te sterilizezi”.

Ei au spus că vor fi înlocuite cu expresii prietenoase. Dar ei au insistat asupra faptului că politica de  a avea un singur copil nu se va schimba.

Din cauza acestei legi, femeile însărcinate cu un al doilea copil sunt forțate să facă avort și, acum câteva luni, o familie care reușise să țină ascuns faptul că are 7 copii (scandalos, pentru autoritățile chineze), a fost dată afară din casă  au plătit o amendă uriașă  pentru „sfidarea” autorităților. Sursa: Stiricrestine.ro

Politica lui Isus cu privire la copii este: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca ei.” – Bilia, Luca 18,16