Patimile lui Isus

Dumnezeu a stiut ca exista o singura cale pentru a rascumpara omenirea pentru El, odata si pentru totdeauna. Aceasta a insemnat trimiterea Fiului Sau – Isus Cristos pe pamant, pentru a trai o viata fara pacat si a muri pe cruce, fiind unica jertfa ce rascumpara pacatele intregii lumi. Romani 5:8 spune “dar Dumnezeu isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”

Patimile lui Isus este cu adevarat despre o poveste de dragoste — dragostea care Isus o are pentru tine si pentru mine. El a fost dispus sa moara pe cruce, sa primeasca toata ocara, durerea si suferinta extraordinara, si mai mult, sa ia asupra Lui pacatele intregii omeniri – din trecut, prezent si viitor. A fost dispus sa fie separat de Tatal Sau – Dumnezeu, cand a purtat pacatele mele si ale tale.

Lui Isus ii este data o cruce proprie si i se ordona sa o duca printre strazile Ierusalimului pana pe dealul Golgotei. Acolo, este pironit pe cruce si intelege ca Tatal Sau din ceruri Si-a intors privirea de la El din cauza pacatelor lumii pe care El (Isus) le-a luat asupra Sa. Dupa ore de tortura, Isus proclama “S-a sfarsit” si dupa aceea “In mainile Tale imi incredintez Duhul”.

In momentul mortii lui Isus se produce un mare cutremur de pamant iar perdeaua dinlauntrul Templului este rupta de sus pana jos; apoi este intuneric pentru 3 ore.

Trei zile mai tarziu, Isus Cristos inviaza din morti, invingand pacatul si moartea si asigurand astfel singura cale pentru omenire de a fi impacata cu Dumnezeu Tatal.

Sursa: allaboutjesuschrist.org