Ce este viaţa?

 

“Viaţa este mai mult decât hrana…..”

Peste oraş domnea liniştea. Într-o cameră de studiu, un învăţat se ridica puţin. Acesta suspinând spuse: “Viaţa înseamnă doar şcoală”.

Afară se auzeau câţiva tineri vorbind. Ei se întorceau acasă după o noapte de petrecere şi unul din ei zise: “Viaţa este o dorinţă neînplinită”.

Dacă am putea întreba şi primi răspuns de la păsări, vom afla că “viaţa este o cântare.”  Cârtiţa ar răspunde: “Nu, viaţa este muncă pe întuneric.”  Un boboc de trandafir ar spune că  “viaţa este o dezvoltare.” Un fluture ar spune că “viaţa este numai bucurie.”  O furnică care toată ziua munceşte, ar spune că “viaţa nu este altceva decât muncă şi osteneală.” Picăturile de ploaie ar spune că “viaţa constă numai din lacrimi.”   “Vă înşelaţi cu toţii” ar spune vulturul care zboară maiestos în înălţimi, “viaţa este libertate şi tărie.”  Vântul de seară ar spune: “viaţa este numai un vis.”

Credincioşii, care au găsit în Isus Hristos pe Domnul şi Mântuitorul lor, ar spune la unison: “Hristos este viaţa noastră”, aşa cum a spus apostolul Pavel: “pentru mine a trăi este Hristos.”

Care ar fi răspunsul cititorului la întrebarea: – Ce este viaţa?