Ganduri la inceput de an

Viata noastra poate fi comparata cu o calatorie facuta cu trenul. In mare viteza traversand orase si campii, calatorul vede defiland prin fata ochilor peisaje vesele sau locuri austere. Lui nu-i este cu putinta sa se opreasca in primele, nici sa le evite pe celelalte, Poduri si tunele, cotituri si rampe, semnale si macazuri se succed fara zabava pana la destinatie.

Noi suntem in marea calatorie a vietii! Poate ca am trecutpeste un tunel intunecos: un doliu, un accident, o boala, o deceptie. Trenul isi incetineste cursa, apoi incercarea fiind trecuta isi reia mersul normal. Regasim zile insorite, livezi inverzite, dar, fara instintare, sirul vagoanelor se poate opri, pentru a cobora din trenul vietii calatorii sositi la destinatie. Pe buna dreptate, Iov spunea: ”Zilele mele zboara mai iuti decat suveica tesatorului… viata mea este doar o suflare… Ochiul care ma priveste nu ma va mai privi… Nu se va mai intoarce in casa lui si nu-siva mai cunoastelocul in care locuia” (Biblia, Iov cap7 versetele 6-10)

In toate zilele si de mai multe ori pe zi, acest tren se oprestesi, de voe, de nevoe, multimi de calatori coboara. Care sunt bagajele lor? Ei au lasat in tren o avere, situatii, relatii, cunostinte. Dar ramane asupra lor povara pacatelor de care vor raspunde in fata lui Dumnezeu, daca n-au fost eliberati prin credinta in Isus, Mantuitorul care a murit pe cruce. Binlia arata calea care trebuie urmata pentru ca ultima calatorie sa nu fie o plecare spre necunoscut, ci o intalnire fericita cu Insusi Dumnezeu. Aceasta cale este ISUS HRISTOS. ”Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vina la Tatal (Dumnezeu) decat prin Mine” (Biblia, Evanghelia dupa Ioan cap 14 versetul 6)

 

Sursa imagine: Youtube.com