Lasa-L sa intre!

Fiind trezit brusc din somn, barbatul statea drept in patul lui. Oare batuse cineva? Da, iar acum putea distinge din nou cu claritate o bataie in usa dormitorului sau. “Intra”, a rostit el, crezand ca este unul dintre membrii casei, dar nu a primit niciun raspuns. Dupa cateva secunde, bataia s-a auzit pentru a treia oara. “Intra, te rog”, a strigat el. “Cine e acolo?”

Somnoros si deranjat, omul a asteptat ca usa sa se deschida, dar totul ramase nemiscat si nu a mai auzit nici un zgomot. Ridicandu-se, s-a indreptat spre usa, a deschis-o si s-a uitat in jur, insa nu era nimeni.

S-a asezat din nou, dar nu pentru a se odihni. Care era cauza, scopul tuturor acestor lucruri? De ce a auzit el acele trei batai in usa lui?

Dimineata a facut investigatii, dar nimeni, nici macar stapana casei nu fusese prin apropierea usii sale in acea noapte; asadar, misterul s-a adancit si mai mult.

Era duminica dimineata, asa ca barbatula hotarat sa mearga la biserica. Desi era pasionat de reuniunile de curse si iubea distractia, avea obiceiul sa frecventeze serviciile divine in fiecare saptamana.

S-a asezat intr-o banca si a inceput sa mediteze, fiind inca tulburat de bataia ciudata din timpul noptii, cand atenti i-a fost distrasa de predicatorul care anunta citirea textului: “Iata, Eu stau la usa si bat…” Cuvintele pareau ca rasuna in toata incaperea: “Iata, Eu stau la usa si BAT…”

Oare aceasta era explicatia? Fusese oare Domnul Isus Cel care batuse la usa? Aceasta era explicatia in mintea lui.

El asculta absorbit in timp ce se vorbea despre felul in care Mantuitorul, Domnul Isus, sta la usa inimii fiintei umane, batand si asteptand sa I se deschida. Este cineva gata sa deschida usa pentru a-L lasa pe Mantuitorul sa intre? “Iata, Eu stau la usa si bat…”

 

“Daca cineva aude glasul Meu si deschide usa, voi intra la el.” Biblia, Apocalipsa 3,20

“…pe cel ce vine la mine, nu il voi izgonii afara.” Biblia, Ioan 6,37