O convorbire între Dumnezeu şi om. Omul întreabă – Dumnezeu răspunde

Eu: Dumnezeule pot să-ţi pun o întrebare?

Dumnezeu: Spune.

Eu: Promite-mi că nu te superi pe mine

Dumnezeu: Promit

Eu: De ce m-ai dezamăgit astăzi de aşa multe ori?

Dumnezeu: Nu înţeleg.

Eu: Păi, azi dimineaţă m-am trezit târziu!

Dumnezeu: Da

Eu: Maşina nu a vrut să pornească din prima!

Dumnezeu: Okay

Eu: La amiază, în cantină, mi-au făcut un sandwich pe care nu l-am comandat şi a trebuit să aştept până mi-au făcut altul. Urăsc să aştept!

Dumnezeu: Hmmm

Eu: În drum spre casă mi s-a stricat telefonul exact când eram într-o convorbire!

Dumnezeu: Ştiu.

Eu: Şi peste toate acestea, când am ajuns acasă şi am vrut să-mi masez picioarele în noul aparat cumpărat, nu a funcţionat! Nimic nu a mers bine astăzi! De ce le-ai îngăduit pe toate, Doamne?

Dumnezeu: Lasă-mă să-ţi explic….îngerul morţii a venit azi la tine dar eu am trimis îngerul tău păzitor să lupte pentru viaţa ta. Şi eu te-am lăsat în acelaşi timp să dormi liniştit.

Eu (smerit): Oh!

Dumnezeu: Apoi am lăsat să nu-ţi pornească maşina pentru că unul beat era cu maşina exact pe traseul tău, tu nu l-ai întâlnit pentru că ai pornit mai târziu.

Eu: (ruşinat)

Dumnezeu: Prima persoană care ţi-a făcut sandwichul a fost bolnavă şi nu am vrut să te îmbolnăvaşti şi tu pentru că ştiam că ai nevoie de bani şi nu îţi permiţi să fi bolnav.

Eu(jenat): Okay

Dumnezeu: Telefonul ţi s-a stricat pentru că persoana cu care ai vorbit ar fi răspândit lucruri false din discuţia voastră.

Eu(încet): Văd, Doamne.

Dumnezeu: Oh, şi aparatul de masaj avea o defecţiune tehnică şi ţi-ar fi ars siguranţele şi nu am vrut ca să stai toată seara pe întuneric.

Eu: Îmi pare rău, Doamne.

Dumnezeu: Nu trebuie să îţi pară rău, trebuie să înveţi să te încrezi în mine, chiar dacă lucrurile par să meargă bina sau rău.

Eu: Am să mă încred in Tine.

Dumnezeu: Şi nu te îndoi, planul meu e  întotdeauna mai bun ca al tău.

Eu: Nu mai vreau să mă îndoiesc, Doamne….şi încă ceva, îţi mulţumesc.

Dumnezeu: Cu mare plăcere, copilul meu. În fiecare zi sunt cu drag Dumnezeul tău şi îmi place să am grijă de copiii mei.